Онлайн магазин за козметика GRACIA COSMETICS
Безплатна доставка За поръчки над 90 лв.
[email protected] +359 897 897 101
Gracia-Cosmetics Logo
КОИ СА ПОЛЕЗНИТЕ И ПОПУЛЯРНИ СЪСТАВКИ В КОЗМЕТИКАТА ? ИНОВАЦИИ В ДЕРМОКОЗМЕТИКАТА.

КОИ СА ПОЛЕЗНИТЕ И ПОПУЛЯРНИ СЪСТАВКИ В КОЗМЕТИКАТА ? ИНОВАЦИИ В ДЕРМОКОЗМЕТИКАТА.

24.10.2023 г. 212 пъти

Красотата е обещание за щастие,  защото когато се грижим за външния си вид, непряко се грижим и за духа си, и това ни кара да бъдем щастливи. Днес развитието на козметичната индустрия ни дава много възможности да поддържаме добър външен вид дълго време ,Затова следим зорко какво ново се появява на пазара, изпробваме и споделяме. В козметиката се използват някои от популярните  съставки като Пептиди Ретинол,Ниацинамид ,Хиалуронова кисилина. Но кое е нужно от тях за нашата кожа и как работят те върху нея ? Накратко ще опишем  действията на посочените популярни съставки използвани в козметиката . Ще ви предложим продукти които ги съдържат и може да откриете при нас в www.gracia-cosmetics.com

Пептиди
Живеем във времена, в които буквално всеки ден се появява нова модерна козметична съставка, която изведнъж залива целия интернет и обещава да направи чудеса за кожата ни на момента. Някои от тези съставки стават толкова популярни основно, благодарение на правилна реклама, но други наистина си заслужава да бъдат пробвани. Пептидите са точно такива, за тях говорят всички, защото реално носят редица козметични ползи за кожата, когато бъдат използвани редовно. Те се грижат за здравия й външен вид, правейки я по-устойчива на ежедневните вредни влияния на околоната среда.
Преди да изберем точната грижа за нашата кожа обаче, е нужно да знаем какво реално представляват така модерните пептиди – те са къси вериги от амино киселини, които представляват естествена част от кожата и са изграждащият фундамент на протеините. Като част от състава на козметичните продукти пептидите имитират протеиновите решетки на колагена и еластина, стимулирайки по този начин тяхното допълнително производство. В листата ни с любими кремове с пептиди  ви предлагаме кремът Bueno+ MGF  и Goodly

BUENO+ MGF е Корейска  козметична линия с изключително висока концентрация на най-важните клетъчни активатори за кожата: 4 вида растежни фактори и 10 вида пептиди*, разработени в лабораторни условия.
 Кремът Bueno+ MGF е КЛИНИЧНО ТЕСТВАН! В рамките на 4 седмици редовна употреба намалява дълбочината на фините линии и бръчки.
Кремът против стареене с пептиди Bueno MGF Peptide Wrinkle Cream Plus активно се бори с проявите на възрастови промени, изравнява релефа на лицето, изглажда бръчките и изсветлява хиперпигментацията. Кремът е базиран на уникален MGF комплекс, който има мощно овлажняващо, регенериращо и успокояващо действие.
MGF (Multi Growth Factor, Комплекс от растежни фактори) е група от пептиди, които насърчават интензивния синтез на колаген и еластин, възстановяват епидермалните влакна, подобряват лечебните и регенеративни функции. Има високи овлажняващи и антиоксидантни свойства, облекчава дразнене и зачервяване, изравнява тена на кожата, създава избелващ ефект. Лекува белези след акне, стяга порите, предотвратява появата на старчески петна. Кремът има плътна, която активно подхранва кожата, без да създава филм и усещане за тежест на повърхността й. Серията  Bueno+ MGF предлага още ( серум за лице , околоочен крем ,емулсия )
Серията  Goodly на козметичния бранд Collagena също предлага крем с пептиди .Кремът за лице Peptide Goodness е с изключително активна формула, богата на пептиди с ниско молекулно тегло и липидни наночастици, гарантиращи ефективен и дълготраен начин за укрепване на кожната бариера и регенерация на клетките. 

РЕТИНОЛ
Ретинолът, познат още като Витамин А, е една от звездните съставки на модерната козметика срещу стареене. Серуми, кремове за лице, анти-ейдж терапии – списъкът с козметични продукти, съдържащи ретинол като активна съставка, на практика е безкраен.
 РЕТИНОЛЪТ ВЛИЯЕ ПОЛОЖИТЕЛНО ВЪРХУ ВЪЗСТАНОВИТЕЛНИТЕ СВОЙСТВА НА КОЖАТА И СПОМАГА ЗА НЕЙНАТА ЕСТЕСТВЕНА РЕГЕНЕРАЦИЯ.
Микроскопичните молекули, които изграждат ретинола, проникват дълбоко под епидермиса и достигат до средния слой на кожата, наричан дерма. След като достигне дермата, ретинолът спомага за неутрализиране на свободните радикали и стимулира производството на колаген и еластин. Резултатът се състои в ефект на „запълване“ и в естествено заздравяване на кожата отвътре-навън.Козметиката с ретинол е подходяща за всеки тип кожа, включително и за чувствителната. Тъй като продуктите, съдържащи ретинол, имат изключително силно действие, дерматолозите препоръчват поетапното му въвеждане в ежедневната skincare рутина.Поради факта, че е фоточувствителен, ретинолът трябва да се използва единствено като част от вечерната грижа за кожата, а през деня върху кожата е задължително  използването на продукт със защитен фактор
(SPF 50 +) 
РЕТИНОЛЪТ днес е незаменима съставка в продуктите за проблемна кожа ,розацея ,акне. Той стимулира обновяването и заздравяването на кожните клетки . Козметичните продукти с Ретинол действат положително върху акне и заличаването на белези свързани с него .  
CeraVe Resurfacing Retinol Serum е един доста предпочитан продукт с такъв тип действие.

РЕТИНОЛЪТ е познат като мощен антиоксидант ,стимулиращ естественото производство на колаген в кожата.Третирането на кожата на лицето с продукти съдържащи Ретинол( витамин А) ,спомагат за изглаждане и стягане на кожата,намаляват порите й,подобряват тонуса й.Кожата е  със сияен тен без петна и с дълготраен anti-age ефект. Предлагаме ви  новият серум с Ретинол на BIOTRADE -Biotrade Retinol 0,2% Anti-Aging Serum ,или Lyn Liposomal Retinol Night Serum .И двата продукта са иновативни и  заслужават вашето внимание.

Ниацинамид
Веществото ниацинамид , наричано още (витамин B3), е съставка, която е подходяща както за млада с несъваршенства кожа, така и за зряла кожа. Следователно не е изненадващо, че ниацинамидът може да се намери в много продукти за грижа за кожата.
 Ниацинамидът действа противовъзпалително и успокояващо. Идеално работи бърху проблемна  кожа, защото регулира  излишното производството  на мастен себум от кожата. Това предотвратява и появата на пъпки. Ще забележите, че кожата ви става по-свежа и сияйна след използване на Niacinamide.При редовна употреба на продукти с Ниацинамид разширените пори се минимизират.Ако имате този проблем ви предлагаме серията на  Collagena със Ниацинамид която има крем за лице и серум .Може да се доверите също така и на обновеният крем La Roche-Posay Effaclar DUO +M
 

 От друга страна витамин B3 или ниацинамид, е изключително важен за кожата, защото възстановява кожната бариера, регенерира кожата и намалява хиперпигментацията, а в комбинация с ретинол предлага мощно противостареещо решение.Нашето предложение към вас на продукт работещ в такава насока е Vichy Neovadiol MENO 5 BI-серум, който действа върху бръчките, оформя контурите на лицето, намалява видимостта на възрастовите пигментации.

Не трябва да пропуснем и ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА която има уникални хидратиращи свойства за кожата .Продукти съдържащи хиалуронова кисилина 
правят кожата ни да изглежда по-свжа ,по-стегната и по-плътна .Хиалуроновата кисилина се влага като ключова съставка в много кремове ,серуми и почистващи продукти за различни възрастови групи .  Vichy разработиха нов крем MINERAL 89 с високо съдържание на Хиалуронова кисилина и витанин B3,подходящ за всеки тип кожа .С него кожата ви ще бъде хидратирана 72 часа.За тези от вас които предпочитат по интензивно и прогресивно противобръчково  действие  Vichy предлага и серум Liftactive Supreme H.A.Epidermic filler също с високо ниво на Хиалуронова кисилина,който може да се нанася на лицето и зоната около очите.


 Надяваме се че ви бяхме полезни с информацията и нашите предложения за нови козметични продукти на пазара. ВСИЧКИ ПОСОЧЕНИ ОТ НАС ПРОДУКТИ МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ В  www.gracia-cosmetics.com .Благодарим Ви и ще се радваме да поръчате от нас !