Онлайн магазин за козметика GRACIA COSMETICS
Безплатна доставка За поръчки над 90 лв.
[email protected] +359 897 897 101
Gracia-Cosmetics Logo

Условия за ползване

1.Настоящите Общи условия уреждат взаимоотношенията между „ЕМДИНИ” ЕООД, наричано по-долу gracia-cosmetics.com, от една страна, и Потребителите на интернет страници и услуги, намиращи се на Сайта (наричани по-долу Потребители), от друга.

„ЕМДИНИ” ЕООД е  регистрирана по Търговския закон на Република България с ЕИК 202478200, със седалище и адрес на управление: гр. Свищов, ул. Христо Ботев  №12, с  имейл адрес: [email protected], с  телефон: 0897897101

Моля, прочетете изцяло публикуваните Общи условия преди да използвате информационните и търговски услуги, предлагани на Сайта (наричани за краткост услуги). С визуализирането на Сайта всеки Потребител автоматично се задължава да спазва условията, описани по-долу.

С приемането на Общите условия Потребителят се съгласява да бъдат обработвани неговите лични данни на основание сключения между него и gracia-cosmetics.com . Такива данни са имена, телефон, адрес и имейл.

Необходимо е Потребителят да предостави данни за извършване на доставката и да избере способ и момент на плащане на цената, след което да потвърди поръчката чрез интерфейса на сайта.

2.  ДЕФИНИЦИИ И ОПРЕДЕЛЕНИЯ, ИЗПОЛЗВАНИ В

НАСТОЯЩИТЕ „ОБЩИ УСЛОВИЯ“
·         ЗЗП -означава Закон за защита на потребителите.
·         ЗЗЛД - означава Закон за защита на личните данни.
·         ЗПУ - означава Закон за пощенските услуги.
·         ЛИЧНИ ДАННИ - означава лични данни по – смисъла на Закона за защита на личните данни
·         ПОТРЕБИТЕЛ - означава потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите.
·         ПОРЪЧКА - индивидуалната заявка на потребителя за закупуване на стоки на www.gracia-cosmetics.com, заявка за покупки по телефона, или заявки, изпратени на електронна поща.
·         ОНЛАЙН МАГАЗИН- означава виртуалният магазин находящ се на www.gracia-cosmetics.com, предоставящ възможността за закупуване на стоки през Интернет.
·         УСЛУГИ - всички действия, осъществявани от “ЕМДИНИ ” ЕООД по повод предлагането, продажбата и доставянето на стоки от www.gracia-cosmetics.com
·         ОБЩИ УСЛОВИЯ означава настоящите общи условия. 


3.   РЕГИСТРАЦИЯ И ПАЗАРУВАНЕ
При пазаруване в сайта www.gracia-cosmetics.com  потребителите могат да се регистрират и да създадат свой потребителски профил. Регистрацията включва информация относно Вашето име и фамилия, адрес на доставка, телефон за връзка, e-mail. Регистрирайки се, Вие улеснявате евентуално пазаруване в сайта, тъй като не се налага да въвеждате повторно своите данни.
Възможно е пазаруване без задължителна регистрация, за което също са необходими Вашето име и фамилия, адрес на доставка, телефон за връзка, e-mail.
Други начини за пазаруване са заявки по телефон или e-mail.

 

4.  ОБЕКТ НА ПРОДАЖБА
Това са всички стоки в сайта www.gracia-cosmetics.com, предназначени  за потребителя, с  описани характеристики. Поради забързаният стокооборот и приемането на заявки по телефон/e-mail е възможно към момента на проверка артикулът да бъде изчерпан. В такъв случай потребителят бива уведомен незабавно, като може да му се предложни алтернативна стока или по-късна доставка, разбира се само и единствено с неговото съгласие.

 

5.  ЦЕНИ
Цената на всяка една стока е изписана в страницата за представяне на всеки продукт. Цената е в български лева и с включен ДДС.  Цената на даден продукт не включва цена за доставка. Цените за доставка са посочени отделно.


6.  ПОРЪЧКИ
Поръчки могат да правят регистрирани и нерегистрирани потребители. С направата на поръчка потребителите се съгласяват с настоящите общи условия. Ако желаете да Ви издадем фактура, моля да премахнете отметката от „Не желая фактура“, когато попълвате формата за поръчка. След премахване на отметката ще се появят полета, в които да попълните необходимите данни за фактура.  


7.  ОБРАБОТКА НА ПОРЪЧКИ
·         След направената от Вас поръчка, ще получите e-mail или телефонно обаждане с информация за поръчания от вас продукт.
·         Поръчки, направени след 16.00 ч. в работни дни, се обработват на следващия работен ден. Всички заявки от неделя се обработват в понеделник.
·         В случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на дадена стока,  както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос, нова партида от производство, или ако се предвиди забавяне на комплектуването на поръчката, Вие ще бъдете навременно информирани  и задължително чрез телефонен разговор или с e-mail, като при възможност ще ви бъдат предложени алтернативни артикули със същото качество и цена.
·         На всеки един етап от оформянето и потвърждението на поръчката Вие имате право да се откажете от направената поръчка. В случай, че настъпи каквато и да било промяна по отношение на съдържанието, стойността, условията и сроковете за доставка на направена поръчка, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или e-mail и поръчката няма да бъде изпратена, ако не получим личното ви съгласие с променените условия.

8.  ДОСТАВКА И ПЛАЩАНЕ

Доставка се извършва само в България.
·         Срокът за доставка е от един до три работни дни. 
·         Доставка от куриерската фирма Speedy или Еконт се извършва от понеделник до петък (от 9.00 до 17.30 часа) и събота до 13.00 часа.

·         Доставка не се извършва в неделя и на официални празници. 

·         Доставка се извършва чрез куриерски фирми Speedy  и Еконт с паричен пощенски превод за цялата страна и до офисите на Speedy и Еконт ли до желаният от потребителя адрес.  
·         Цената за доставка зависи от сумата на поръчката.
·         За поръчка до 89,99 лв транспортните разходи се добавят към крайната сума:

·         За поръчка над 89,99 лв – доставката е БЕЗПЛАТНА

  • В случай че потребителят забележи повреден продукт по време на доставка, се попълва формуляр, даден от куриера. Повреденият продукт се заменя и доставя в рамките на 1-2 дни, като клиентът не поема никакви разходи.
    ·         При сгрешен или липсващ продукт, такъв се изпраща на същия или следващия работен ден, като доставката е за сметка на www.gracia-cosmetics.com
    ·         Потребителят е длъжен да провери дали съдържанието на пратката съответства на неговата поръчка, преди да заплати цената. Със заплащането на цената на поръчката и доставката и полагането на подписа от потребителя върху документите за доставка, последният дава своето съгласие с вида и съдържанието на доставката.
    ·         Плащането се извършва  в момента на получаване на поръчката, като сумата се заплаща на куриера от Speedy или Еконт.
    ·         Ние получаваме сумата под формата на паричен пощенски превод от Speedy или Еконт.

 

9.  ВРЪЩАНЕ НА СТОКА
·         Потребителят има право да върне поръчаните стоки в срок от 14  работни дни от получаването им в случай, че те не са използвани, не е увредена целостта на опаковката им и е запазен търговския вид (всички етикети, стикери и т.н. трябва да са на стоката), в който са получени и условията на ЗЗП. Транспортните разходи са за сметка на клиента.
·         www.gracia-cosmetics.com е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатената от него суми за поръчката, щом получим обратно продуктите и установим, че те не са увредени и е запазен търговския им вид. За целта е необходимо потребителят да предостави валидна банкова сметка, по която да се възстанови заплатената сума. Връщането на сумата става в пет дневен срок от получаване на продуктите.
·         За стоките в гаранционен срок важат гаранционните условия на съответната фирма-производител. 


10.  ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ
·         Потребителят има право да прави поръчка и да откзава поръчка.
·         Потребителят има право да откаже поръчка в 14-дневен срок.
·         Потребителят има право да получава информация за статуса на поръчката си.
·         Потребителят има право да предяви рекламация по установения от ЗЗП ред.
·         Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката, според описания в настоящите „Общи условия” ред.
·         Потребителят трябва да спазва правилата при ползване на предоставяните от  www.gracia-cosmetics.com  продукти и услуги.
·         Потребителят е длъжен дa спазва интернет-етиката и правилата при ползване на предоставяните от www.gracia-cosmetics.com продукти и услуги.
·         Потребителят е длъжен дa не нарушава чужди имуществени или неимуществени, абсолютни или относителни права и интереси като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.
 

11.  ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА www.gracia-cosmetics.com 
·         Да отказва достъп и да анулира регистрации на потребители.
·         Да отказва поръчки, без да има разходи за потребителя. В този случай www.gracia-cosmetics.com не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя.
·         Да редактира съдържанието на онлайн магазина /цени, условия, продукти, информация и др./ без предварително да информира. Новите промени влизат в сила с публикуването им.
·         Да прекратява, спира или променя предоставяните услуги по всяко време, без уведомяване на потребителя, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите „Общи условия”.
·         Има право да изпраща търговски съобщения на регистрираните потребители.
·         Не носи отговорност за цветови разлики на продукти в следствие различни резолюции на различните екрани.
·         www.gracia-cosmetics.com не поема никаква отговорност за възможността продуктите да не отговарят на специфичните нужди на потребителя, на продукта или за всички загуби, щети или вреди, причинени от такива продукти.
·         Не поема гаранция за точността и целостта на публикуваната информация за продуктите поради възникнали технически грешки.


12. РЕКЛАМАЦИИ
Потребителят има право да предяви рекламация по установените  от  ЗЗП ред и съобразно сроковете и условията на гаранцията на продукта, ако има такава.  Ако при получаването на стока, тя е с нарушена или разпокъсана опаковка, рекламацията ще бъде уважена само в присъствието на куриера още при самото получаване на стоката. В случай, че клиент приеме такава пратка и не предяви своите претенции пред куриера, с получаването и отговорностите по рекламация се прехвърля към куриера, доставил пратката и клиента. При такива обстоятелства важат условията за рекламация на пратки на съответната куриерска фирма.

13.  ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
·         “ЕМДИНИ” ЕООД е регистрирано като администратор на лични данни по смисъла на чл.3 от Закона за защита на личните данни и  се задължава да защитава предоставената от Вас информация.
·         Личните данни, записани при регистрацията на клиента, се считат за строго конфиденциални и никога няма да се предоставят на трети лица. Информацията ще се използва единствено и само за изпълнение на поръчката Ви.
·         Вашият адрес може да се ползва за изпращане на новини или промоционални оферти. Ако не желаете да получавате бюлетини или други информационни имейли от нас, винаги може да се отпишете, като ние ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще се съобразим с Вашето желание.
·         Потребителите, абонирани за информационния ни бюлетин, могат да прекратят абонамента си по всяко време. Потребителският акаунт на конкретен потребител може да бъде изтрит от базата данни на www.gracia-cosmetics.com, заедно с прилежащите към него данни по всяко време при желание от страна на потребителя.
 
Потребителят се съгласява с условията за използване на услугите на www.gracia-cosmetics.com. С натискане (кликване) на всеки един обект, линк или бутон на www.gracia-cosmetics.com, както и с линка към настоящите „Общи условия“, се счита, че потребителят е запознат с тях, приема ги и се задължава да ги спазва.